Het abonnement vernieuwen met een reserveactivatiecode

Als u een nieuwe activatiecode hebt, kunt u deze aan het programma toevoegen om als reservecode te gebruiken. Wanneer het huidige abonnement verloopt, wordt het programma automatisch geactiveerd met de nieuwe reserveactivatiecode. Op deze manier bent u verzekerd van een ononderbroken bescherming van uw apparaat.

Er zijn gevallen waarin u geen reserveactivatiecode kunt toevoegen.

Een reserveactivatiecode toevoegen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Profiel. Als uw apparaat is verbonden met uw My Kaspersky-account, wordt uw e-mailadres hier weergegeven.
  3. Klik onder abonnementsgegevens op de drie stippen en selecteer Activatiecode invoeren.
  4. Typ de activatiecode in het invoerveld en klik op de knop Activatiecode opslaan.

De reserveactivatiecode wordt in het venster Abonnementsgegevens weergegeven.

Als u een reserveactivatiecode invoert die voor meerdere apparaten is uitgegeven, moet u de stappen volgen om de reservecode toe te passen op alle apparaten waarop u het abonnement automatisch wilt verlengen.

Er wordt een poging gedaan om de reservecode te activeren en volledig te verifiëren wanneer het huidige abonnement verloopt of als het huidige abonnement van het apparaat wordt verwijderd. Het programma verifieert de verloopdatum van de reserveactivatiecode, het maximale aantal apparaten waarop het abonnement kan worden gebruikt, evenals de compatibiliteit van het abonnement met de geïnstalleerde versie van het programma. Tijdens de activering van een reserveactivatiecode is mogelijk een verbinding vereist met de My Kaspersky-account.

Als de reserveactivatiecode die u toevoegt al is toegepast op dit apparaat of op een ander apparaat, is de activatiedatum voor de verlenging van het abonnement met de reservecode de datum waarop het programma voor het eerst is geactiveerd met deze activatiecode. Om het abonnement te verlengen, voegt u een reserveactivatiecode toe die een latere vervaldatum heeft dan de vervaldatum van het abonnement die momenteel door het programma wordt gebruikt.

Als het programma niet automatisch wordt geactiveerd met een reserveactivatiecode, kunt u deze handmatig activeren met de knop Opnieuw. Als het huidige abonnement geblokkeerd is, kunt u de reserveactivatiecode activeren door te klikken op Nu activeren.

U kunt de reserveactivatiecode ook naar apparaten verzenden vanuit uw My Kaspersky-account. Voor details over het versturen van een abonnement naar een apparaat verbonden met uw Kaspersky-account, zie My Kaspersky help.